Black on Transparent2

Szia.

Üdvözlünk a személyes EUROGUIDE fiókodban.

Itt megtalálsz minden instrukciót, amire a kvíz lebonyolításához szükséged lehet.

Hogy működik a kvíz?

Kvízünket csoportos foglalkozások, tanórák keretein belül használhatják fiatalokkal foglalkozó szakemberek. Olyan eszközt hoztunk létre, amelynek segítségével a fiatalok gyakorolhatják az álhírek, a dezinformáció és a propaganda felismerését, és ellenállóbbá válhatnak a szélsőséges narratívákkal szemben, miközben digitális szövegértésük és médiatudatosságuk is fejlődik.

 

  1. A felhasználói fiókod létrehozásával megkapod az egyedi csoportazonosítód (Quiz ID) és a kvíz eléréséhez szükséges saját linked (URL). Ezeket a Kvíz adatok (Quiz Data) fül alatt találod meg. Küldd el ezt a linket a diákjaidnak, hogy kitölthessék a kvízt. Fontos, hogy a diákok ezt az egyedi azonosítót használják annak érdekében, hogy a válaszaikat később könnyen összesíthesd.

  2. Indítsd el a kvízt, és biztosítsd, hogy a csoport minden tagja válaszoljon az összes kérdésre.

  3. Az összesített eredményeket 2 kategóriába rendezve fogod megkapni: Megosztó témák (társadalmi nemek, társadalmi együttélés, társadalmi ideológiák és vallás) és Online biztonság és álhírek.

  4. Az osztályod/csoportod mindkét kategóriában egy 0 és 30 közé eső pontszámot fog kapni. Egy táblázat segítségével tudod majd értelmezni az eredményt. Minél magasabb a pontszám, annál fontosabb a csoporttal minél többet beszélgetnetek a kézikönyv témáiról. Ez segít jobban megérteni a gondolkodásukat, illetve kitapasztalni, hogyan érdemes megközelíteni az érzékeny társadalmi kérdéseket, és kezelni a velük összefüggő konfliktusokat.

Kvíz adatok

Küldd el az alábbi linket csoportod tagjainak, hogy elkezdhessék a kvízt!

KVÍZ ID

LINK A KVÍZRE

https://euroguide-toolkit.eu/language-select/hu/hu-kviz/

Szeretnél egy gyors pillantást vetni a kvíz.

Töltsd le a kvíz kérdéseit.

KVÍZ EREDMÉNYEK

Kattints a lila gombra az eredmények frissítéséhez.

Kattints a piros gombra az eredmények törléséhez. Ezt még azelőtt tedd meg, mielőtt új kvízt indítanál.

FIGYELMEZTETÉS: a gomb megnyomásával az aktuális csoportod teljes pontszámát törlöd. Az eredmények törlése előtt érdemes lehet képernyőképet készíteni a pontszámokról – később még szükség lehet rájuk.

ONLINE BIZTONSÁG ÉS ÁLHÍREK

Az alábbiakban találod annak leírását, hogy mit jelent a csoport összesített pontszáma ebben a kategóriában.

0 - 8

A csoportban lévő fiatalok igazán otthonosan és biztonságosan mozognak az interneten és az álhírek világában! Érdemes ezt a tudást mindig naprakészen tartani, és sokat beszélgetni velük arról, hogyan vigyázhatnak magukra és az adataikra is az online térben.

9 - 18

A csoportban lévő fiatalok elég sokat tudnak a témáról, de érdemes a fontos szempontokat, kérdéseket átbeszélni velük, hogy kritikusan álljanak hozzá az online talált információkhoz és biztonságosan mozogjanak a webes térben.

19 - 28

A csoport legtöbb tagja valószínűleg nem mozog elég biztonságosan a webes térben és nem elég kritikus az online talált információkkal kapcsolatban. Érdemes beszélgetni arról, hogyan lehet kiszúrni az álhíreket és miként lehetséges megbízható forrásból információhoz jutni, saját magunkra és az adatainkra is vigyázva!

Asset 2

POLARIZÁCIÓ

Az alábbiakban találod annak leírását, hogy mit jelent a csoport összesített pontszáma ebben a kategóriában.

0 - 10

A csoportban lévő fiatalok igazán sokat tudnak a megosztó társadalmi témákkal kapcsolatos fogalmakról és kérdésekről. Ez remek kiindulási alap minden további beszélgetéshez.

11 - 20

A csoportban lévő fiatalok elég sokat tudnak a megosztó társadalmi témákhoz kapcsolódó kérdésekről, de van még olyan terület és fogalom, amiről szükséges többet beszélni. Érdemes mindenkit bevonni a kérdések megvitatásába!

21 - 30

A csoport legtöbb tagja valószínűleg nem rendelkezik megfelelő információval a megosztó és érzékeny társadalmi témákkal kapcsolatos fogalmakról, kérdésekről. Érdemes beszélgetni ezekről többet, tisztázzátok a legfontosabb alapértékeket és -fogalmakat!

Asset 1


További információ

A kvíz használatának megkönnyítésére az Online Képzési Programon belül egy rövid bemutatót is készítettünk, amelyben áttekintjük, hogyan használható a kvíz a leghatékonyabban.

További kérdésekkel kapcsolatban bizalommal kereshetsz minket a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Ez a bemutató pusztán arra szolgál, hogy segítsen az első lépésekben.

Bátran nézz bele a kézikönyvbe, ha nem tudod, hogyan reagálj egy helyzetre, vagy bővebben olvasnál arról, milyen megosztó témákkal találkozhatsz, és ezeket hogyan kezelheted.

Az e-learning eszközön belül a különböző altémákra osztott fejezetek segítenek eligazodni és megtalálni a számodra épp aktuális kérdéshez kapcsolódó háttéranyagot és beszélgetésindító kérdéseket.

A teljes kézikönyvet is letöltheted az alábbi linken.

Számít a véleményed

Mit gondolsz az EUROGUIDE eszközökről? Oszd meg velünk az alábbi űrlapon keresztül!

europe logo white

EUROGUIDE DASHBOARD

EUROGUIDE EU flag

This project is co-funded by the Internal Security Fund of the European Union – GA N° 871038