Black on Transparent2

ONLINE KÉPZÉSI PROGRAM

Play Video

A felhasználók dolgának megkönnyítésére készítettünk egy útmutatót, mely lépésről lépésre elmagyarázza, hogyan érdemes használni a weboldalunkat.

Ez az útmutató elsősorban az elindulást segíti, bármilyen kérdéssel nyugodtan fordulj hozzánk közvetlenül valamely csatornánkon keresztül.

Play Video

GÖRGESS LEJJEBB AZ ÚTMUTATÓHOZ

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

01 TUDJ MEG TÖBBET A PROJEKTÜNKRŐL

Nézd át a honlapunkat, ami részletesen bemutatja az EUROGUIDE projektet, annak céljait és a benne részt vevő partnereket.

02 OLVASD EL A LETÖLTHETŐ/INTERAKTÍV KÉZIKÖNYVET

Kézikönyvünk abban kíván segítséget nyújtani, hogy hogyan érdemes fiatalokkal érzékeny és megosztó társadalmi kérdésekről beszélgetni, velük ilyen témákat szakszerűen feldolgozni.

A honlap magyar oldalán hozzáférhető az e-learning eszköz. Itt megtalálod azokat a témákat és szituációkat, valamint a hozzájuk kapcsolódó módszertani ötleteket és segédanyagokat, melyeket a projekt magyar partnerei – hozzád hasonló szakemberek segítségével – kidolgoztak.

A teljes kézikönyvet az alábbi linken tudod letölteni.

03 HOZD LÉTRE A FELHASZNÁLÓI FIÓKOD A KVÍZHEZ

Fedezd fel az EUROGUIDE által ajánlott eszközöket, és hozd létre felhasználói fiókod, hogy az osztályoddal vagy csoportoddal kipróbálhassátok a kvízünket!

04 BESZÉLGESS & VITÁZZ AZ OSZTÁLYODDAL/CSOPORTODDAL

A beszélgetés és vita eszközeivel vond be minél jobban az osztályodat/csoportodat a kézikönyvben található érzékeny és megosztó társadalmi témák feldolgozásába. Az EUROGUIDE Kvíz használtára úgy teheted felkészültebbé a fiatalokat, ha megismerkedtek olyan problémakörökkel és fogalmakkal, mint a sztereotípiák, az előítéletek, a megbélyegzés, a diszkrimináció, az álhírek, az online biztonság vagy a gyűlöletbeszéd.

05 MIRŐL & HOGYAN BESZÉLJ AZ OSZTÁLYODDAL/CSOPORTODDAL?

Olvasd el figyelmesen az utasításokat, mielőtt a csoportoddal használni kezded a kvízt. Miután a résztvevők minden kérdésre válaszoltak, két kategóriában látod majd a csoport összesített eredményét.

Az eredmény arról ad egy képet, hogy a csoport mennyire van tisztában az online biztonság kérdésével, mennyire tudatos az álhírekkel kapcsolatban, és hogyan foglal állást azokban az érzékeny, megosztó társadalmi kérdésekben, amiket a kézikönyv is bemutat (társadalmi nemek, társadalmi együttélés, társadalmi ideológiák és vallás).

Az eredmények arra is rávilágíthatnak, hogy a különböző témákról szóló további beszélgetések során mire érdemes összpontosítanotok.

06 TERJESZD A HÍRÉT

Terjeszd a hírt! Gondolj kollégáidra és azokra a változatos helyzetekre és kihívásokra, melyekkel a fiatalokkal folytatott munkájuk során szembesülhetnek.

Segíts nekik azzal, hogy megismerteted őket az EUROGUIDE-dal.

07 VAN KÉRDÉSED?

Segítünk! Keress minket bizalommal az EUROGUIDE projekttel kapcsolatos bármilyen kérdéssel. Az alábbi űrlapon keresztül hagyhatsz számunkra üzenetet.

europe logo white

ONLINE KÉPZÉSI PROGRAM 

EUROGUIDE EU flag

This project is co-funded by the Internal Security Fund of the European Union – GA N° 871038