Black on Transparent2

A KVÍZ

Kvízünk célja, hogy a fiatalokat ellenállóbbá tegye az álhírekkel és a szélsőséges ideológiákkal szemben. Kitöltéskor kiválasztható a megfelelő korosztály, ami biztosítja, hogy a résztvevők a számukra szükséges útmutatást kapják meg a kitöltés során. A kvíz eredménye azt mutatja meg, mennyire vannak képben a fiatalok a fontos társadalmi témákkal és kérdésekkel, és mennyire befolyásolják őket az információk, melyeknek ki vannak téve.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a kvíz csak felhasználói fiók létrehozásával érhető el.

GÖRGESS LEJJEBB, HA TÖBBET SZERETNÉL TUDNI A KVÍZ MŰKÖDÉSÉRŐL

HOGYAN MŰKÖDIK A KVÍZ?

01 REGISZTRÁLJ AZ OSZTÁLYOD SZEMÉLYES VEZÉRLŐPULTJÁNAK ELÉRÉSÉHEZ

Célunk, hogy az általunk létrehozott tartalmak minél több olyan szakemberhez jussanak el, akik hatékonyan alkalmazhatják őket.

A felhasználók regisztrációja révén képet kapunk arról, ki használja tartalmainkat. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy visszajelzéseket kérjünk a fiatalokkal foglalkozó szakemberektől, és továbbfejleszthessük munkánkat.

 

EGYEDI CSOPORTAZONOSÍTÓ ÉS KVÍZ LINK

A felhasználói fiókod létrehozásával megkapod az egyedi csoportazonosítód és a kvíz eléréséhez szükséges linked (URL). Küldd el ezt a linket a diákjaidnak, hogy kitölthessék a kvízt.

CSOPORT PONTSZÁM

A kitöltés után a csoportod egy összegző pontszámot kap. Minél magasabb a pontszám, annál fontosabb, hogy beszélgess a csoporttal érzékeny társadalmi témákról, különösen a projekt fókuszát alkotó három témában:

  • Társadalmi együttélés
  • Társadalmi nemek (Gender)
  • Társadalmi ideológiák és vallás

02 TÖLTESD KI A KVÍZT A CSOPORTODDAL

Indítsd el a kvízt, és biztosítsd, hogy a csoport minden tagja válaszoljon az összes kérdésre.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ahhoz, hogy a csoportod eredményei a valóságnak megfelelően jelenjenek a vezérlőpulton, elengedhetetlen, hogy mindenki helyesen adja meg a csoportazonosítót. 

03 ÉRTÉKELD AZ OSZTÁLYOD, ÉS JÁRJ EL ENNEK MEGFELELŐEN

Az összesített eredményeket 2 kategóriába rendezve fogod megkapni: Megosztó témák (társadalmi nemek, társadalmi együttélés, társadalmi ideológiák és vallás) és Online biztonság, álhírek. 

Az osztályod/csoportod mindkét kategóriában egy 0 és 30 közé eső pontszámot fog kapni. Egy táblázat segítségével tudod majd értelmezni az eredményt. Minél magasabb a pontszám, annál inkább fontos a csoporttal többet beszélgetnetek arról, hogy érdemes megközelíteni az érzékeny társadalmi témákat és kezelni a velük összefüggő konfliktusokat, megosztó kérdéseket.

europe logo white

KVÍZ 

EUROGUIDE EU flag

This project is co-funded by the Internal Security Fund of the European Union – GA N° 871038