Black on Transparent2

ONLINE TRAININGSPROGRAMMA

Play Video

Om gebruikers wegwijs te maken, hebben wij een stappenplan gemaakt dat uitlegt hoe de website op een effectieve manier gebruikt kan worden.

U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor vragen. Dit trainingsprogramma zorgt ervoor dat u snel van start kan gaan met het gebruik van onze website.

Play Video

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR DE STAP-VOOR-STAP UITLEG

STAP-VOOR-STAP

01 KOM MEER TE WETEN OVER ONS PROJECT

Lees op onze homepage meer over het EUROGUIDE project, onze doelen en onze partners.

02 HAAL MEER INFORMATIE UIT DE PDF OF HET INTERACTIEVE HANDBOEK

Gebruik ons handboek om leren hoe u het beste om kan gaan met polariserende situaties in uw groep.

U kunt gebruik maken van een e-learning tool dat specifiek toegesneden is op uw land. EUROGUIDE heeft, samen met onderwijsprofessionals uit uw land, verschillende voorbeelden van polariserende situaties verzameld en per thema gecategoriseerd. Met de e-learning tool kunt u deze doorzoeken en bekijken welke thema’s passen bij de situaties of moeilijkheden die u in de praktijk tegenkomt.

U kunt ook het volledige handboek downloaden.

03 MAAK UW QUIZ ACCOUNT

Klik door de verschillende online tools die door EUROGUIDE aangeboden worden om te lezen hoe wij u kunnen ondersteunen. Als u onze quiz wilt gebruiken met uw groep of klas, maak dan een account aan.

04 GA IN DISCUSSIE MET UW KLAS OF GROEP

Begin het proces door met uw klas of groep in discussie te gaan over één van de verschillende onderwerpen die in de e-learning tool besproken worden. U zou uw groep kunnen voorbereiden op de quiz door met hen in gesprek te gaan over bepaalde onderwerpen, zoals desinformatie, propaganda, extremisme en hen te vragen wat zij onder dergelijke begrippen verstaan.

05 START DE QUIZ MET UW KLAS OF GROEP

Start de quiz met uw groep en volg de instructies nauwgezet. Zodra de groep de quiz heeft voltooid, worden de scores van uw groep weergegeven in twee verschillende categorieën.

U krijgt nu informatie over waar uw groep staat in de volgende twee categorieën: hun kennis over online veiligheid en hun bewustzijn over nepnieuws enerzijds, en waar zij als groep staan ten aanzien van polariserende kwesties (Samenleven, Gender en Maatschappij & Ideologie) anderzijds.

Met deze scores kan u een beter beeld vormen over waar uw groep staat ten aanzien van de thema’s van de quiz. Dit kan een aanknopingspunt zijn voor verdere gesprekken met uw groep.

06 ZEG HET VOORT

Zeg het voort! Denk hierbij aan collega’s die dagelijks met jongeren werken en geconfronteerd worden met situaties waar EUROGUIDE mee kan helpen.

Help hen door ze kennis te laten maken met EUROGUIDE.

07 NOG VRAGEN?

Wij staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over het EUROGUIDE project. Gebruik het onderstaande formulier om een berichtje voor ons achter te laten.

europe logo white

ONLINE TRAININGSPROGRAMMA

EUROGUIDE EU flag

This project is co-funded by the Internal Security Fund of the European Union – GA N° 871038