Black on Transparent2

DE QUIZ

Onze quiz is ontworpen om de weerbaarheid van jongeren te vergroten. Bij het gebruik van de quiz heeft u de mogelijkheid om de leeftijd van uw groep in te stellen. Dit zorgt ervoor dat de deelnemende kinderen de juiste hulp krijgen bij het invullen van de quiz. Deze quiz beoordeelt de kennis van jongeren over wat er in de samenleving speelt en hoe zij beïnvloed worden door de informatie die zij tegenkomen.

Let wel dat de quiz alleen beschikbaar wordt nadat u een account heeft aangemaakt.

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR MEER INFORMATIE OVER DE HOE QUIZ WERKT

HOE DE QUIZ WERKT

01 WORDT LID OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT HET PERSOONLIJKE KLAS DASHBOARD

Wij willen ervoor zorgen dat onze materialen en hulpmiddelen terechtkomen bij de mensen die deze het beste kunnen gebruiken.

Daarom vragen wij potentiële gebruikers om eerst lid te worden, zodat wij een betere kijk kunnen krijgen op wie onze materialen gebruikt. Hierdoor kunnen wij gericht feedback verzamelen om zo ons werk verder te verbeteren.

EEN UNIEKE KLAS-ID EN QUIZ-URL

Door het aanmaken van een account, creëert u een uniek identificatienummer voor uw klas en een URL om de quiz te starten. Zodra u deze URL naar uw leerlingen doorstuurt, krijgen zij toegang tot de quiz en kunnen zij hieraan deelnemen.

GROEPSSCORE

De score die de groep krijgt, is een optelsom van de keuzes die de leerlingen in de quiz maakten. Hoe hoger de score, hoe belangrijker het wordt om het uw groep in discussie te gaan over de drie onderwerpen van dit project, namelijk:

  • Gender
  • Maatschappij en ideologie
  • Samenleven

Wilt u de quiz afnemen bij uw klas of groep? Ga naar het dashboard om een URL te genereren waarmee u de quiz kan starten.

02 LAAT UW GROEP DE QUIZ SPELEN

Start de quiz en zorg ervoor dat de hele groep de quiz volledig afrondt.

BELANGRIJK

Leerlingen moeten het correcte ID-nummer van de klas invoeren. Dit nummer is uniek voor iedere groep en als leerlingen dit niet correct invullen, kan dit een vertekend beeld geven van de groepsscore!

03 EVALUEER UW KLAS EN HANDEL GEBASEERD OP HUN SCORE

De resultaten van de quiz worden in 2 categorieën ondergebracht: Polarisering (Gender + Samenleven + Maatschappij & Ideologie) en Onlineveiligheid & Bewustzijn van nepnieuws.

Uw klas of groep krijgt een score van 0 tot 30 in beide categorieën. Daarnaast krijgt u een tabel om de score van uw groep te duiden; hoe hoger de score, hoe meer gesprekken u moet voeren met uw groep, om te doorgronden hoe u het beste om kan gaan met de opvattingen van uw leerlingen en daarmee samenhangende groepsdynamiek.

europe logo white

DE QUIZ

EUROGUIDE EU flag

This project is co-funded by the Internal Security Fund of the European Union – GA N° 871038