Black on Transparent2

Utbildningsprogram för hemsidans användare

Play Video

Vi har skapat stegvisa instruktioner för att på ett enkelt sätt förklara till våra användare hur de kan utnyttja hemsidan på ett smidigt och effektivt sätt.

Naturligtvis kan du alltid ta kontakt med oss genom ”kontakta oss” sidan om du behöver hjälp, har frågor, osv. Dessa instruktioner är bara en riktlinje för att komma igång.

Play Video

SCROLLA NER FÖR ATT FÅ STEGVISA INSTRUKTIONERNA OM HUR DU ANVÄNDER HEMSIDAN

STEG FÖR STEG

01 LÄR DIG MER OM VÅRT PROJEKT

Bläddra igenom hemsidan där du kan läsa allt om EUROGUIDE projektet, dess huvudsyfte och inblandade partners.

02 FÅ MER INFORMATION OM DE OLIKA TEMAN VIA HANDBOKEN

Använd handboken för att ta reda på bl.a. hur du kan agera om du befinner dig i en polariserande situation med dina unga.

Du kan använda den interaktiva versionen av handboken för Sverige, där du kan scrolla och välja bland de olika avsnitt och teman som EUROGUIDE har samlat ihop för ditt land. Du kan även gå igenom och diskutera dessa avsnitt och teman med en/flera kamrater.

03 SKAPA ETT KONTO FÖR ATT FÅ TILLGÅNG TILL FRÅGESPORTEN

Så att din ungdomsgrupp får tillgång till frågesporten måste du som frontlinjeutövare skapa ett konto.

04 DISKUTERA OCH DEBATTERA MED DIN KLASS/GRUPP

Inkludera dina ungdomar i processen genom att debattera kring de olika teman som finns i handboken. Du kan förbereda din grupp/klass lite innan de spelar EUROGUIDE-frågesporten genom att gå igenom olika definitioner och teman (exempel: vad innebär radikalisering och våldsbejakande extremism?, hur vet jag om en nyhet är pålitlig eller inte?, varför är det viktigt att alltid tänka kritiskt?, osv.)

05 LÅT DINA UNGDOMAR SPELA FRÅGESPORTEN

Starta frågesporten med din grupp/klass genom att noggrant följa instruktionerna. Det finns totalt 30 flervalsfrågor att besvara. När de alla slutfört frågesporten kommer du som frontlinjeutövare att ha tillgång till gruppens resultat inom betygsintervall under två kategorier.

På detta vis kommer du att få en bättre överblick i vilken utsträckning dina ungdomar bl.a. förstår online-säkerhet, hur medvetna de är om falska nyheter, och hur väl de – som kollektiv – förstår polariseringsfrågor (inom handbokens tre teman ”Att leva tillsammans”, “Genus” och “Samhälle och ideologi”).

06 SPRID ORDET!

Sprid ordet! Tänk på bl.a. dina kolleger och de många situationer de kan ställas inför i sitt dagliga arbete med ungdomar.

Hjälpa dem genom att introducera dem till EUROGUIDE.

07 UNDRAR DU ÖVER NÅGOT?

Vi är här för dig! Kontakta oss gärna ifall du har några frågor angående EUROGUIDE projektet. Använd nedanstående formulär för att skicka in ditt meddelande till oss.

europe logo white

UTBILDNINGSPROGRAM FÖR HEMSIDANS ANVÄNDARE

EUROGUIDE EU flag

This project is co-funded by the Internal Security Fund of the European Union – GA N° 871038